25
g sušené
hríby,200 g šalotka
– môžu byť mladé cibuľky,30 g masti,1
kg bravčové
mäso,250 g šampióny,250 g čerstvých
alebo naložených kuriatok,4 paradajky,10 g masla
alebo Hery,200 ml smotany na šľahanie,2 lyžice hladkej múky,1
zväzok petržlenovej vňate,soľ, biele korenie
Sušené
hríby namočíme do čtvrt l vlažnej vody – najlepšie na celú
noc. V hrnci zohrejeme masť a opečieme na nej nakrájané mäso s
olúpanou cibuľkou,dochutíme soľou a korením. K mäsu pridáme
hríby aj s vodou v ktojej sa močili.Prilejeme půl l.vody,
privedieme k varu a dusíme asi 1 a půl hod.Podľa potreby
podlievame vodou. Šampióny pokrájame na polky alebo
štvrtky.Kuriatka ponecháme vcelku. Paradajky nakrájame na osminky
a odstránime zrniečka. Na panvičke zohrejeme maslo a huby v ňom
prudko opečieme,pridáme paradajky a niekoľko minút podusíme.Túto
zmes primiešame asi 15 min. pred koncom varenia do guláša. Smotanu
rozmiešame s múkou,vmiešame do guláša a krátko povaríme.
Naposledy dochutíme soľou,korením.Hotové posypeme najemno
posekanou Petržlenovou vňaťou. Podávame so žemľovou
knedľou,zemiakmi alebo chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára