12. 9. 2016

Hovädzia pečienka v rímskom hrnci

1 kg hovädzieho mäsa (orech), soľ, korenie, 2 PL maslového tuku, 200 g cibule, 200 g cukety, 200 g fazule, 200 g šampiňónov, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 hrnčeky paradajkového pyré (hotový produkt), 1/4 l hnedej omáčky (hotový produkt), 1 zväzok bazalky
Rímsky hrniec zvnútra dostatočne navlhčíme. Mäso osolíme, okoreníme a rýchlo orestujeme z obidvoch strán na maslovom tuku. Mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame na štvrťky a spolu s nakrájanou zeleninou podusíme v šťave z pečienky. Túto zmes dáme spolu s paradajkovým pyré do rímskeho hrnca a zalejeme hnedou omáčkou. Bazalku nakrájame na pásiky a taktiež dáme do hrnca. Vložíme hovädziu pečienku a dáme do studenej rúry a pečieme 1,5 hodiny (horné/spodné pečenie 220°C alebo horúci vzduch na 180°C). Nakoniec pečienku vyberieme z hrnca a nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a zeleninou.

Žiadne komentáre: