1
kg hovädzieho
mäsa (orech), soľ, korenie, 2 PL maslového tuku, 200
g cibule, 200 g cukety, 200 g fazule, 200
g šampiňónov, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 hrnčeky
paradajkového pyré (hotový produkt), 1/4 l hnedej omáčky (hotový
produkt), 1 zväzok bazalky
Rímsky
hrniec zvnútra dostatočne navlhčíme. Mäso osolíme,
okoreníme a rýchlo orestujeme z obidvoch strán na maslovom tuku.
Mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame na štvrťky a spolu s nakrájanou
zeleninou podusíme v šťave z pečienky. Túto zmes dáme spolu s
paradajkovým pyré do rímskeho hrnca a zalejeme hnedou omáčkou.
Bazalku nakrájame na pásiky a taktiež dáme do hrnca. Vložíme
hovädziu pečienku a dáme do studenej rúry a pečieme 1,5 hodiny
(horné/spodné pečenie 220°C alebo horúci vzduch
na 180°C). Nakoniec pečienku vyberieme z hrnca a nakrájame na
plátky. Podávame so zemiakmi a zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára