1000
g morčacích
pŕs, 1 pár kvalitnej klobásy, l20 ml kyslej smotany, 150
g karfiolu, 1 zelená paprika, 500 g čerstvej
červenej papriky, 150 ml oleja, 500 ml svetlého piva, 750 ml
mäsového vývaru (instant), 250 g cibule, 4 strúčiky
cesnaku, 1 lyžica múky, majorán, mleté čierne korenie, soľ
Morčacie
mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a
nakrájame. Papriku umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník a
nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na
oleji, zalejeme pivom a necháme variť, pokým paprika nezmäkne (5
až 8 minút). Papriku a cibuľu pomixujeme, dáme naspäť do hrnca,
zalejeme vývarom a pridáme mäso.Okoreníme soľou, korením,
majoránom a očistenými, pretlačenými strúčikmi cesnaku.
Odkryté na miernom plameni varíme asi 30 minút. Medzitým umyjeme
karfiol, rozoberieme ho na ružičky, zelenú papriku očistíme a
nakrájame. Oddelene krátko povaríme vo vriacej slanej vode (6
minút). Zlejeme a na sitku necháme odkvapkať. Klobásu nakrájame
na hrubšie kolieska. Mäso malým sitkom vyberieme z omáčky a
odložíme na teplé miesto. V smotane rozmiešame jednu lyžicu múky
a primiešame ju do guláša.Za stáleho miešania varíme na miernom
plameni 4 minúty, potom pridáme mäso, zeleninu, klobásu a
zohrejeme.Podávame s rožkami a šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára