8
morčacích stehien, 6 karotiek, 2 malé cukety, 100 g zeleru,
štipka sušeného tymianu a rozmarínu, 1 viazanička petržlenovej
vňate, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 500 ml mäsového vývaru
(instant), 1 lyžica masla, 4 lyžice strúhanky, horčica, olej,
mleté čierne korenie, 1 čajová lyžička soli
Mäso
umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným
cesnakom. Cibuľu, karotky a zeler olúpeme. Cuketu olúpeme a
vyberieme jadrovník.Zeleninu nakrájame na rovnako veľké kocky. Na
panvici rozpálime olej a mäso na ňom z každej strany opečieme.
Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Na panvicu dáme
zeleninu a podlejeme 350 ml mäsového vývaru. Morčacie stehná
položíme na zeleninu a v rúre pečieme pri teplote 180 až 200 C
30 až 40 minút.Počas pečenia viackrát polejeme vlastnou šťavou,
prípadne mäsovým vývarom. Upečené stehná dáme na suchý
plech, potrieme horčicou, posypeme sušenými bylinkami a
strúhankou. V rúre zapečieme pri vysokej teplote. Mäsový výpek
prelejeme cez sito do hrnca, necháme raz prevrieť a vmiešame doň
studené maslo. Podľa potreby ochutíme. Zeleninu zohrievame, pokiaľ
sa neodparí prebytočná tekutina, ochutíme soľou a korením.Hotovú
zeleninu rozdelíme na taniere a pridáme mäso. Šťavu servírujeme
zvlášť v omáčniku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára