12. 9. 2016

Morčacie rezne na poľovnícky spôsob

4 morčacie rezne po 200 g, 5O g masla (alebo tuku), 250 g kuriatok, 200 ml bieleho vína, 200 ml sladkej pochúťkovej smotany, 4 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, zväzok oregana, cukor, mleté čierne korenie, soľ
Rezne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich opečieme v rozpálenom oleji z oboch strán asi 5 minút. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na tej istej panvici roztopíme maslo, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme do sklovita. Pridáme očistené kuriatka a krátko opražíme. Primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Prilejeme paradajkový pretlak vymiešaný s bielym vínom dohladka. Primiešame smotanu a uvaríme omáčku.Ochutíme nasekaným oreganom, soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Nalejeme na rezne a podávame.

Žiadne komentáre: