4
morčacie rezne po 200 g, 5O g masla (alebo tuku), 250
g kuriatok, 200 ml bieleho vína, 200 ml sladkej pochúťkovej
smotany, 4 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 4
lyžice olivového oleja, zväzok oregana, cukor, mleté čierne
korenie, soľ
Rezne
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich opečieme
v rozpálenom oleji z oboch strán asi 5 minút. Vyberieme a odložíme
na teplé miesto. Na tej istej panvici roztopíme maslo, pridáme
cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme do sklovita. Pridáme
očistené kuriatka a krátko opražíme. Primiešame olúpané
paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Prilejeme
paradajkový pretlak vymiešaný s bielym vínom dohladka. Primiešame
smotanu a uvaríme omáčku.Ochutíme nasekaným oreganom, soľou,
mletým čiernym korením a cukrom. Nalejeme na rezne a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára