11. 9. 2016

Použitie jednotlivých korenín 2

Čierne korenie: polievky, prívarky, mäsové pokrmy, šaláty, omáčky, nálevy
Čučoriedky: divinové omáčky, džem, víno
Ďumbier: mäso, fazuľa, zemiakové a ovocné polievky, omáčky, uhorky, pri konzervovaní tekvice a ovocia
Fenikel: prívarky, šaláty, rybacie pokrmy, marinády, čajové pečivo
Galang: likéry, octy
Horčica: nálevy, omáčky, majonézy, klobásové výrobky, pri nakladaní uhoriek a papriky
Chmeľ: pri pečení chleba, pri výrobe piva
Chren: ako príloha horúcich klobás, varenej šunky, hovädzieho mäsa
Kajenská paprika: pečené mäso, rybacie pokrmy, ryžové prílohy, syrové a vajcové jedlá, omáčky, pri nakladaní zeleniny
Kapary: omáčky, nátierky, divinové mäso
Kardamón: medovník, alkoholické nápoje, koreninové zmesi
Klinčeky: zaváraniny, kompóty, zákusky, omáčky, varené víno
Koriander: pečené mäso, mäsové nálevy, omáčky, marinády, pri nakladaní kapusty a uhoriek
Kôpor: omáčka, varené mäso, mäsové halušky, rybacie pokrmy, šaláty, prívarky, hubová omáčka, nátierky, zákusky, pri nakladaní uhoriek a kapusty
Kurkuma: omáčky, koreninové zmesi, farbenie jedál a nápojov

Ligurček: polievky, prívarky, omáčky, šaláty, alkoholické nápoje

Žiadne komentáre: