Čierne
korenie: polievky, prívarky, mäsové pokrmy, šaláty, omáčky,
nálevy
Čučoriedky:
divinové omáčky, džem, víno
Ďumbier:
mäso, fazuľa, zemiakové a ovocné polievky, omáčky, uhorky, pri
konzervovaní tekvice a ovocia
Fenikel:
prívarky, šaláty, rybacie pokrmy, marinády, čajové pečivo
Galang:
likéry, octy
Horčica:
nálevy, omáčky, majonézy, klobásové výrobky, pri nakladaní
uhoriek a papriky
Chmeľ:
pri pečení chleba, pri výrobe piva
Chren:
ako príloha horúcich klobás, varenej šunky, hovädzieho mäsa
Kajenská
paprika: pečené mäso, rybacie pokrmy, ryžové prílohy, syrové a
vajcové jedlá, omáčky, pri nakladaní zeleniny
Kapary:
omáčky, nátierky, divinové mäso
Kardamón:
medovník, alkoholické nápoje, koreninové zmesi
Klinčeky:
zaváraniny, kompóty, zákusky, omáčky, varené víno
Koriander:
pečené mäso, mäsové nálevy, omáčky, marinády, pri nakladaní
kapusty a uhoriek
Kôpor:
omáčka, varené mäso, mäsové halušky, rybacie pokrmy, šaláty,
prívarky, hubová omáčka, nátierky, zákusky, pri nakladaní
uhoriek a kapusty
Kurkuma:
omáčky, koreninové zmesi, farbenie jedál a nápojov
Ligurček:
polievky, prívarky, omáčky, šaláty, alkoholické nápoje
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára