11. 9. 2016

Použitie jednotlivých korenín 3

Majorán: polievky, zemiakové a fazuľové prívarky, omáčky, mäsové pokrmy a výrobky, pečeňové halušky, jaterničky
Marinka voňavá: bowle, pálenky, lahôdkové vína, žalúdočné horké likéry
Materina dúška: polievky, pečené mäso, zemiakový prívarok, kyslá kapusta, šaláty, plnená kapusta, sekané mäso, divinové omáčky, rastlinné octy
Mäta pieporná: plnky, ovocné šaláty, vína, likéry
Medovka. Ovocné polievky, omáčky, prívarky, hubové pokrmy, hydinové a divinové jedlá, rastlinné octy
Muškátový orech: polievky, prívarky, mäsové pokrmy, mäsové halušky
Nové korenie: nálevy, omáčky, rybacie pokrmy, sekané a baranie mäso, šaláty
Palina dračia: omáčky, šaláty, octová nakladaná zelenina, polievky, do jedál z baranieho, jelenieho, srnčieho, zajačieho mäsa, prívarok zo strukovej fazuľky, zeleného hrášku, zemiakov, rastlinné octy
Palina obyčajná: omáčky, pečená husacina a pečená bravčovina, kapustové a hubové jedlá
Palina pravá: palinové víno, likér
Pamajorán: fazuľová a rajčiaková polievka, mäsové pokrmy, prívarky, plnky, divinové omáčky

Paprika: štipľavé maďarské jedlá, omáčky, šaláty, mäsá, syrové a maslové pokrmy, nátierky

Žiadne komentáre: