11. 9. 2016

Plnené kelové listy

½ hlávky kelu, 700 ml mäsového vývaru, 200 g mletého hovädzieho mäsa, 50 g ryže, 200 g paradajok, paradajkový pretlak, 3 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 50 g masla, lyžica masti, bobkový list, soľ, korenie
Na rozpálenej masti opražíme 2 najemno nasekané cibuľky a prelisovaný cesnak. Pridáme mleté mäso a po chvíli primiešame umyté paradajky nakrájané na kúsky, paradajkový pretlak, ryžu a bobkový list. Zalejeme 500 ml vývaru, osolíme, pridáme korenie, premiešame a dusíme do zmäknutia ryže a zredukovania omáčky 30 minút. Potom vyberieme bobkový list. Kelové listy oddelíme, zaparíme 3 minúty vo vriacej vode, osusíme, naplníme ryžovo mäsovou zmesou a zabalíme. Naplnené listy zviažeme motúzom. Na masle opražíme zvyšok nakrájanej cibule na mesiačíky a naplnené listy na nej krátko opražíme, podlejeme 200 ml vývarom a dusíme ešte 15 minút.

Žiadne komentáre: