½
hlávky kelu, 700 ml mäsového vývaru, 200 g mletého hovädzieho
mäsa, 50 g ryže, 200 g paradajok, paradajkový pretlak, 3 cibule, 3
strúčiky cesnaku, 50 g masla, lyžica masti, bobkový list, soľ,
korenie
Na
rozpálenej masti opražíme 2 najemno nasekané cibuľky a
prelisovaný cesnak. Pridáme mleté mäso a po chvíli primiešame
umyté paradajky nakrájané na kúsky, paradajkový pretlak, ryžu a
bobkový list. Zalejeme 500 ml vývaru, osolíme, pridáme korenie,
premiešame a dusíme do zmäknutia ryže a zredukovania omáčky 30
minút. Potom vyberieme bobkový list. Kelové listy oddelíme,
zaparíme 3 minúty vo vriacej vode, osusíme, naplníme ryžovo
mäsovou zmesou a zabalíme. Naplnené listy zviažeme motúzom. Na
masle opražíme zvyšok nakrájanej cibule na mesiačíky a naplnené
listy na nej krátko opražíme, podlejeme 200 ml vývarom a dusíme
ešte 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára