11. 9. 2016

Pieninské teľacie rezne

600 g teľacieho stehna, 100 g šunkovej salámy, 100 g tvrdého syra, 150 g sterilizovaných šampiňónov, 40 g oleja, 20 g hladkej múky, 50 g kečupu, 200 ml vývaru z kostí, citrónová šťava
Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme a na každý rezeň položíme plátok šunkovej salámy, plátok syra a trocha pokrájaných šampiňónov podusených na oleji. Naplnené rezne prehneme napoly, zopneme špáradlami, opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán a vyberieme. Výpek zaprášime múkou, primiešame kečupom, zalejeme vývarom, vydusíme na tuk a precedíme. Do precedenej šťavy pridáme zvyšok pokrájaných šampiňónov, dochutíme citrónovou šťavou, dosolíme a vložíme späť opečené rezne.

Žiadne komentáre: