1,5
– 2 kg jelenieho chrbta, 1 l červeného vína, 5 borievok, 3
klinčeky, 10 zrniek čierneho korenia, 2 bobkové listy, 120 g
údenej slaniny, koreňová zeleninu, 2 menšie cibule, 1,2 dl kyslej
smotany, 2 lyžičky zemiakovej múčky, soľ
Červené
víno uvaríme s koreninami a vychladnutým zalejeme umyté mäso. Na
druhý deň ho vyberieme, osušíme, prešpikujeme pásikmi slaniny,
osolíme a na oleji dáme piecť do rúry. O chvíľu ho podlejeme
trochou marinádového vína, po pol hodine pridáme k mäsu
pokrájanú koreňovú zeleninu a prikryjeme. Dusíme za podlievania
vínom až do zmäknutia. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a
odložíme na teplé miesto.Do šťavy primiešame smotanu, v ktorej
sme rozhabarkovali zemiakovú múčku. Chvíľu povaríme, kým nie
je primerane hustá. Pečené mäso pokrájame a podávame so
zemiakmi, omáčku servírujeme osobitne v omáčniku. Jedlo
pripravujeme na sviatočné príležitosti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára