2
stredne veľké králiky, 1 hlávka cesnaku, 200 g údenej slaniny, 1
téglik bieleho jogurtu, trochu mlieka , 1 kg kyslej kapusty,
hranolky zo surových zemiakov, 150 g eidamského syra, korenie na
divinu, mletá sladká paprika, vegeta, olej
Plech
polejeme olejom a poukladáme naň rozporciovaných králikov. Vopred
ich osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou,
vegetou a korením na divinu. Navrch poukladáme plátky slaniny, na
to premytú kapustu a celé zakryjeme hranolkami. Trochu polejeme
olejom, zakryjeme druhým plechom a pečieme asi 1 hodinu pri 250°C.
Asi 15 minút pred dokončením vyberieme, hranolky osolíme a povrch
zalejeme jogurtom, ktorý sme rozriedili trochou mlieka. Necháme
zapiecť a na tanieri ešte posypeme mäso postrúhaným eidamským
syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára