10. 9. 2016

Pečený králik v kapuste

2 stredne veľké králiky, 1 hlávka cesnaku, 200 g údenej slaniny, 1 téglik bieleho jogurtu, trochu mlieka , 1 kg kyslej kapusty, hranolky zo surových zemiakov, 150 g eidamského syra, korenie na divinu, mletá sladká paprika, vegeta, olej
Plech polejeme olejom a poukladáme naň rozporciovaných králikov. Vopred ich osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, vegetou a korením na divinu. Navrch poukladáme plátky slaniny, na to premytú kapustu a celé zakryjeme hranolkami. Trochu polejeme olejom, zakryjeme druhým plechom a pečieme asi 1 hodinu pri 250°C. Asi 15 minút pred dokončením vyberieme, hranolky osolíme a povrch zalejeme jogurtom, ktorý sme rozriedili trochou mlieka. Necháme zapiecť a na tanieri ešte posypeme mäso postrúhaným eidamským syrom.

Žiadne komentáre: