26. 9. 2016

Paprikáš z hlivy

300 – 350 g hlivy ustricovej, 2 stredne veľké cibule, 1 väčší zemiak, 2 lyžičky vegety, soľ, 3 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 ½ dl kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL hladkej múky
Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a asi 10 minút podusíme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme na drobné kocky nakrájaný zemiak, zalejeme asi 1 litrom vody a varíme. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku, prelisovaný cesnak a zahustíme ňou hlivy. Paprikáš dochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a podávame s chlebom, prípadne knedlíkom – vtedy do paprikáša nepridávame zemiak. 

Žiadne komentáre: