300
– 350 g hlivy ustricovej, 2 stredne veľké cibule, 1 väčší
zemiak, 2 lyžičky vegety, soľ, 3 lyžičky mletej červenej
papriky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 ½ dl kyslej
smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL hladkej múky
Na
tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a
nakrájanú hlivu a asi 10 minút podusíme. Zmes osolíme,
okoreníme, pridáme na drobné kocky nakrájaný zemiak, zalejeme
asi 1 litrom vody a varíme. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku,
prelisovaný cesnak a zahustíme ňou hlivy. Paprikáš dochutíme
niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a podávame s chlebom,
prípadne knedlíkom – vtedy do paprikáša nepridávame zemiak.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára