25
g kryštálového cukru., 175 g hladkej múky., 85 g krupicovej
múky., 150 g masla., 25 g mlieka., 10 g droždia., soľ.
Spracujeme
cesto, aby sa nelepilo na ruky ani dosku a necháme oddýchnuť.
Plnka
– 250 g maku alebo orechov., 2 žĺtky., 125 g mlieka., 200 g
cukru., 25 g citrónovej kôry., 1 vanilínový cukor.
Potretie
– 2 žĺtky.
Prísady
na plnku vymiešame spolu. Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku.
Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova
potrieme žĺtkami. Dáme do trúby a necháme slabo pomaly piecť.
Rovnakým
spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára