27. 9. 2016

Bratislavské rožky Devín

25 g kryštálového cukru., 175 g hladkej múky., 85 g krupicovej múky., 150 g masla., 25 g mlieka., 10 g droždia., soľ.
Spracujeme cesto, aby sa nelepilo na ruky ani dosku a necháme oddýchnuť.
Plnka – 250 g maku alebo orechov., 2 žĺtky., 125 g mlieka., 200 g cukru., 25 g citrónovej kôry., 1 vanilínový cukor.
Potretie – 2 žĺtky.
Prísady na plnku vymiešame spolu. Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku. Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova potrieme žĺtkami. Dáme do trúby a necháme slabo pomaly piecť.

Rovnakým spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov. 

Žiadne komentáre: