150
g hladkej múky,375 ml minerálky,2 vajcia, soľ,- vypracujeme cesto
na palacinky,olej na smaženie,2 cibule,2 strúčiky cesnaku,3 lyžice
olivového oleja,725 ml konzerva rajčín v konzerve,100 ml
rajčinového pretlaku, čierne korenie, sladká paprika,3 výhonky
čerstvej bazalky,230 ml olív plnených paprikami,200 g čerstvého
syra,30 g strúhaného parmezánu
Z
cesta na palacinky upečieme asi 6 ks omeliet a necháme vychladnúť.
Cibuľu a cesnak očistíme a najemno pokrájame. Olivový olej
zohrejeme, cibuľu a cesnak na ňom krátko orestujeme, pridáme
rajčinový pretlak a kúsky rajčín, premiešame a všetko
približne 5 minút povaríme. Čerstvú bazalku otrháme. Plnené
olivy necháme odkvapkať a nasekáme na plátky. Čerstvý syr
nakrájame na kocky. Syr a olivy primiešame k rajčinám, prehrejeme
a asi s dvomi tretinami zmesi potrieme palacinky. Posypeme polovicou
bazalky a pevne zvinieme. Potom ich nakrájame na široké kolečká
a poukladáme do zapekacej misy rezom hore. Medzery v miske vyplníme
ostatnou zmesou a nakoniec posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v
predhriatej rúre (elektrický šporák 200 °C, plyn stupeň 3) asi
20 minút. Pred podávaním ozdobíme bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára