2. 9. 2016

Palacinky plnené a zapečené

150 g hladkej múky,375 ml minerálky,2 vajcia, soľ,- vypracujeme cesto na palacinky,olej na smaženie,2 cibule,2 strúčiky cesnaku,3 lyžice olivového oleja,725 ml konzerva rajčín v konzerve,100 ml rajčinového pretlaku, čierne korenie, sladká paprika,3 výhonky čerstvej bazalky,230 ml olív plnených paprikami,200 g čerstvého syra,30 g strúhaného parmezánu
Z cesta na palacinky upečieme asi 6 ks omeliet a necháme vychladnúť. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno pokrájame. Olivový olej zohrejeme, cibuľu a cesnak na ňom krátko orestujeme, pridáme rajčinový pretlak a kúsky rajčín, premiešame a všetko približne 5 minút povaríme. Čerstvú bazalku otrháme. Plnené olivy necháme odkvapkať a nasekáme na plátky. Čerstvý syr nakrájame na kocky. Syr a olivy primiešame k rajčinám, prehrejeme a asi s dvomi tretinami zmesi potrieme palacinky. Posypeme polovicou bazalky a pevne zvinieme. Potom ich nakrájame na široké kolečká a poukladáme do zapekacej misy rezom hore. Medzery v miske vyplníme ostatnou zmesou a nakoniec posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v predhriatej rúre (elektrický šporák 200 °C, plyn stupeň 3) asi 20 minút. Pred podávaním ozdobíme bazalkou.

Žiadne komentáre: