500
g hladkej múky, 250 g palmarínu, 2 žĺtky, 2 dl mlieka, 20 g
droždia, soľ, nátierková masť s oškvarkami, pečienková
nátierka
Na
potretie: vajce, soľ, celá rasca
Vo
vlažnom mlieku rozpustíme droždie. V miske zmiešame múku,
zmäknutý palmarín, žĺtky, v mlieku rozpustené droždie a soľ.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom
mieste. Potom cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť cesta
rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu. Rozvaľkané cesto
potrieme nátierkovou masťou s oškvarkami a pečienkovou nátierkou.
Cesto rozkrájame na kúsky, ktoré stočíme od hrubšieho konca k
užšiemu. Stočené rožky potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme,
posypeme celou rascou a preložíme na plech pokrytý papierom na
pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a dáme zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára