11. 9. 2016

Oškvarkové rožky

500 g hladkej múky, 250 g palmarínu, 2 žĺtky, 2 dl mlieka, 20 g droždia, soľ, nátierková masť s oškvarkami, pečienková nátierka
Na potretie: vajce, soľ, celá rasca

Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie. V miske zmiešame múku, zmäknutý palmarín, žĺtky, v mlieku rozpustené droždie a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste. Potom cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu. Rozvaľkané cesto potrieme nátierkovou masťou s oškvarkami a pečienkovou nátierkou. Cesto rozkrájame na kúsky, ktoré stočíme od hrubšieho konca k užšiemu. Stočené rožky potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme, posypeme celou rascou a preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a dáme zapiecť.

Žiadne komentáre: