5. 9. 2016

Obaľované filé so sezamovou kôrkou

800 g rybích plátkov, lyžica citrónovej šťavy, usušená žemľa, 6 lyžíc sezamových zrniek, lyžička sójovej omáčky, 2 vajcia, 0,5 lyžičky soli, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 4 lyžice polohrubej múky, 40 g stužený tuk na praženie
Plátky mäsa prekrojíme, prípadne odstránime kosti. Z jedného plátu nakrájame 8 až 10 kúskov, pokvapkáme citrónom a dáme odležať. Usušenú žemľu prekrojíme a cez fóliu rozdrvíme či zomelieme. Sezamové zrnká za stáleho miešania nasucho opražíme pri strednej teplote do zlatožlta. Zalejeme sójovou omáčkou a vypražíme dosucha. Odstavíme, zmiešame so strúhankou. Vajcia rozhabarkujeme, osolíme a okoreníme. Múku nasypeme do hlbokého taniera. Osušené kúsky rybích plátkov obaľujeme v múke, vajci a strúhanke. Obal pritláčame. V panvici rozpálime tuk do výšky 2 mm a porcie v ňom z oboch strán opražíme do bledohneda. Hotové kúsky držíme v predhriatej rúre (100°C), ukladáme ich vedľa seba, na sebe by zvlhli. Vhodná príloha: omáčka pripravená z 200 ml šľahačnovej smotany, 2 lyžíc čerstvého vínového octu, 1 lyžičky soli, 2 lyžičiek cukru a 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia. Zmes nehajte pri izbovej teplote zhustnúť. Pred podávaním dochuťte hrsťou nasekaného kôpru.

Žiadne komentáre: