800
g rybích
plátkov, lyžica citrónovej šťavy, usušená žemľa, 6 lyžíc
sezamových zrniek, lyžička sójovej omáčky, 2 vajcia, 0,5
lyžičky soli, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 4 lyžice
polohrubej múky, 40 g stužený tuk na praženie
Plátky
mäsa prekrojíme, prípadne odstránime kosti. Z jedného plátu
nakrájame 8 až 10 kúskov, pokvapkáme citrónom a dáme odležať.
Usušenú žemľu prekrojíme a cez fóliu rozdrvíme či zomelieme.
Sezamové zrnká za stáleho miešania nasucho opražíme pri
strednej teplote do zlatožlta. Zalejeme sójovou omáčkou a
vypražíme dosucha. Odstavíme, zmiešame so strúhankou. Vajcia
rozhabarkujeme, osolíme a okoreníme. Múku nasypeme do hlbokého
taniera. Osušené kúsky rybích plátkov obaľujeme v múke, vajci
a strúhanke. Obal pritláčame. V panvici rozpálime tuk do výšky 2
mm a porcie v ňom z oboch strán opražíme do bledohneda.
Hotové kúsky držíme v predhriatej rúre (100°C), ukladáme ich
vedľa seba, na sebe by zvlhli. Vhodná príloha: omáčka pripravená
z 200 ml šľahačnovej smotany, 2 lyžíc čerstvého vínového
octu, 1 lyžičky soli, 2 lyžičiek cukru a 1/4 lyžičky mletého
čierneho korenia. Zmes nehajte pri izbovej teplote zhustnúť. Pred
podávaním dochuťte hrsťou nasekaného kôpru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára