5. 9. 2016

Mrazené filé na argentínsky spôsob

600 g mrazeného rybacieho filé, soľ, mleté čierne korenie, 1/4 citróna, 60 g masla, strúhanky,250 g parmezánu, 20 g oleja, 2 dl bieleho vína
Umyté rybacie filé rozdelíme na porcie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, dno vysypeme strúhankou, dáme vrstvu postrúhaného parmezánu, naň položíme pripravené filé a posypeme opäť vrstvou syra. Vrstvy striedame. Na poslednú položíme kúsky masla, pokvapkáme olejom, zalejeme vínom a pečieme v rúre pokiaľ syr nezačne hnednúť. Podávame v mise, v ktorej sme piekli, so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: