27. 9. 2016

Makovec

100 g masti., 2 vajcia., 300 g práškového cukru., 300 g hrubej múky., kypriaci prášok., 3 dl mlieka., 300 g zomletého maku., 20 g masti a 20 g hrubej múky na plech., 40 g pikantného džemu.,
Poleva – 200 g práškového cukru., bielok., šťava z citróna.
Masť, vajcia a preosiaty cukor vymiešame do peny. Pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a mlieko. Nakoniec pridáme zomletý mak a premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

Poleva – Z preosiatého práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy vymiešame polevu. Vychladnutý makovec potrieme pikantným džemom a potrieme bielkovou polevou. Necháme stuhnúť a pokrájame na rezy. 

Žiadne komentáre: