100
g masti., 2 vajcia., 300 g práškového cukru., 300 g hrubej múky.,
kypriaci prášok., 3 dl mlieka., 300 g zomletého maku., 20 g masti
a 20 g hrubej múky na plech., 40 g pikantného džemu.,
Poleva
– 200 g práškového cukru., bielok., šťava z citróna.
Masť,
vajcia a preosiaty cukor vymiešame do peny. Pridáme múku
premiešanú s kypriacim práškom a mlieko. Nakoniec pridáme
zomletý mak a premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený
a múkou vysypaný plech a upečieme.
Poleva
– Z preosiatého práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy
vymiešame polevu. Vychladnutý makovec potrieme pikantným džemom a
potrieme bielkovou polevou. Necháme stuhnúť a pokrájame na rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára