11. 9. 2016

Krúpová plnka s dužinou

2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice oleja, šálka krúp, po zväzku petržlenovej vňate a pažítky, lyžičku kari korenia, lyžičku majoránky, 150 g nastrúhaného ementálskeho syra, 2 vajcia, soľ, korenie, lyžičku kombinovaného zeleninového korenia, muškátový oriešok, 50 g nastrúhaného parmezánu
Krúpy uvaríme nie celkom domäkka v mierne osolenej vode. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme. Pridáme krúpy, okoreníme a za stáleho miešania niekoľko minút varíme. Zelené vňate nakrájame, ementál nastrúhame a spolu s vajcami pridáme do masy. Vložíme nadrobno nakrájanú dužinu, ktorú sme vybrali zo zeleniny. Dochutíme vegetou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Polovičky baklažánu, kalerábu a cukiny naplníme jednotlivými druhmi plniek. Položíme na vymastený plech a zapekáme na miernom ohni 40 minút. Krátko pred dopečením posypeme parmezánom.

Žiadne komentáre: