400
g hladkej múky., 50 g pieskového cukru., 3 vajcia., 4 lyžice
mlieka., olej na smaženie., práškový cukor.,
Múku,
cukor, mlieko a vajcia trite tak dloh , kým cesto nedrí pohromade.
Urobte guľu, zabaľte do fólie a uložte v chlade na 2 hodiny.
Cesto rozdeľte na polovicu, jednu nechajte v chlade a druhú
rozdeľte na 1 dielikov. Na pomúčenom lopári rozvaľkajte
pomúčeným váľkom kúsky placky a priemerom 13,5 cm. Placky
nechajte ležať odkryté, kým povrch obschne. Každú placku potom
preložte na polovicu obschnutou stranou k sebe. Ostrým nožom,
alebo tvorítkami vykajujte vzory na okrajoch cesta. Dôležité je
nechať cesto poriadne obschnúť pred vykrajovaním, inak by neboli
tvary vločiek pekné. Rozbaľte a nechajte ležať pri izbovej
teplote. Medzitým spracujte rovnakým spôsobom zvyšné cesto. Do
rozohriatehé oleja opatrne vložte podľa možnosti 3 alebo 4
snehové vločky a smažte asi 1,5 minúty, alebo kým nie sú
osmažené do zlatista. Na papierovej servítke nechate odkvapkať a
vychladnúť. Uschovajte v uzavretej nádobe. Tesne pred podávaním
môžete vločky pocukrovať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára