150
g syra, 200 g čerstvých šampiňónov, 200 g sterilizovaných húb
(v slanom náleve), 200 g cibule, 150 g kečupu, 2 strúčiky
cesnaku, 1 cibuľa, soľ, korenie, majorán, oregano, tuk na
vymastenie plechu.
Pripravíme
si cesto. Čerstvé šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
Sterilizované huby nakrájame podľa potreby, očistenú cibuľu
nakrájame na kolieska, cesnak nadrobno nasekáme a syr nastrúhame.
Cesto dáme na múkou pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho
prenesieme na pripravený plech. Povrch cesta potrieme kečupom a
naukladáme naň striedavo čerstvé a sterilizované huby. Navrch
rozložíme kolieska cibule. Všetko osolíme a posypeme nasekaným
cesnakom, oreganom a majoránom. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas
pečenia pizzu kontrolujeme a okraje potrieme vodou alebo vajíčkom.
Pred dopečením pizzu posypeme nastrúhaným syrom a dáme ju ešte
asi na 5 minút zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára