26. 9. 2016

Jednoduchá hubová pizza

150 g syra, 200 g čerstvých šampiňónov, 200 g sterilizovaných húb (v slanom náleve), 200 g cibule, 150 g kečupu, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, korenie, majorán, oregano, tuk na vymastenie plechu.
Pripravíme si cesto. Čerstvé šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Sterilizované huby nakrájame podľa potreby, očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak nadrobno nasekáme a syr nastrúhame. Cesto dáme na múkou pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na pripravený plech. Povrch cesta potrieme kečupom a naukladáme naň striedavo čerstvé a sterilizované huby. Navrch rozložíme kolieska cibule. Všetko osolíme a posypeme nasekaným cesnakom, oreganom a majoránom. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia pizzu kontrolujeme a okraje potrieme vodou alebo vajíčkom. Pred dopečením pizzu posypeme nastrúhaným syrom a dáme ju ešte asi na 5 minút zapiecť. 

Žiadne komentáre: