100
g syra eidam, 150 g paprík, 100 g paradajok, 100 g sterilizovaných
fazuliek, 100 g karfiolu, 1 cibuľa, oregano, petržlenová vňať,
olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.
Pripravíme
si cesto. Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky, ktoré povaríme
asi 5 minút v malom množstve mierne osolenej vody. Papriky a
paradajky umyjeme, z paprík vykrojíme jaderníky, cibuľu olúpeme
a všetko nakrájame na kolieska. Hrášok a fazuľku dáme na sito
odkvapkať. Cesto dáme na múkou posypanú dosku a vytvarujeme ho na
potrebný rozmer a hrúbku, pričom okraje necháme hrubšie. Potom
cesto prenesieme na pripravený plech a potrieme olejom. Na cesto
poukladáme paradajky striedavo s paprikou, cibuľou a karfiolom.
Fazuľové lúsky použijeme na ozdobenie okraja. Hrášok rozsypeme
rovnomerne po povrchu pizze, ktorú mierne osolíme a posypeme
oreganom. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia pizzu
kontrolujeme, pričom okraje môžeme viackrát potrieť vodou alebo
rozšľahaným vajcom. Nakoniec posypeme pizzu najemno nastrúhaným
syrom a dáme ju ešte zapiecť. Pred podávaním ju môžeme ešte
horúcu ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip
– Sterilizovanú zeleninu môžeme nahradiť mrazenou. Na pizzu sú
vhodné aj iné druhy zeleniny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára