50
dag hovädzieho mäsa, 4 dag masti, 2 dag cibule, 10 dag koreňovej
zeleniny, 4 dag slaniny, 10 dag kyslých uhoriek, 1 dag hladkej múky,
čierne korenie, soľ, voda
Hovädzie
mäso v celku umyjeme a nožom narežeme otvory, do ktorých
striedavo vkladáme na trojuholníky pokrájanú zeleninu, kyslé
uhorky a slaninu. Mäso dáme na zapenenú cibuľu, pridáme zvyšok
pokrájanej zeleniny, uhoriek a slaniny, celé čierne korenie, soľ,
podlejeme vodou a prikryté v rúre dusíme. Pred dohotovením
odkryté dopečieme. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Šťavu
zaprášime múkou, povaríme a nalejeme na mäso. Podávame s
ryžou, tarhoňou alebo zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára