26. 9. 2016

Cigánske pečené

50 dag hovädzieho mäsa, 4 dag masti, 2 dag cibule, 10 dag koreňovej zeleniny, 4 dag slaniny, 10 dag kyslých uhoriek, 1 dag hladkej múky, čierne korenie, soľ, voda
Hovädzie mäso v celku umyjeme a nožom narežeme otvory, do ktorých striedavo vkladáme na trojuholníky pokrájanú zeleninu, kyslé uhorky a slaninu. Mäso dáme na zapenenú cibuľu, pridáme zvyšok pokrájanej zeleniny, uhoriek a slaniny, celé čierne korenie, soľ, podlejeme vodou a prikryté v rúre dusíme. Pred dohotovením odkryté dopečieme. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, povaríme a nalejeme na mäso. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo zemiakmi. 

Žiadne komentáre: