26. 9. 2016

Pečené sekané mäso

20 dag hovädzieho mäsa z pleca, 10 dag bravčového mäsa z pliecka, 6 dag žemlí, 2 dag cibule, 2 vajcia, 2 dag strúhanky, 4 dag masti, 1 dag hladkej múky, voda, soľ, cesnak, mlieko, majorán, čierne korenie
Do zomletého mäsa pridáme navlhčené a vytlačené žemle, pretretý cesnak, postrúhanú cibuľu, soľ, majorán, korenie, vajcia a strúhanku. Všetko dobre premiešame a na lopári posypanom strúhankou sformujeme do tvaru valčeka. Pečieme v rúre na vymastenom pekáči. Po upečení vyberieme, pokrájame, šťavu zaprášime múkou, povaríme a podlejeme pokrájané mäso. Do šťavy prilejeme vody podľa potreby.Podávame so zemiakmi a šalátom alebo prívarkami. 

Žiadne komentáre: