20
dag hovädzieho mäsa z pleca, 10 dag bravčového mäsa z pliecka, 6
dag žemlí, 2 dag cibule, 2 vajcia, 2 dag strúhanky, 4 dag masti, 1
dag hladkej múky, voda, soľ, cesnak, mlieko, majorán, čierne
korenie
Do
zomletého mäsa pridáme navlhčené a vytlačené žemle, pretretý
cesnak, postrúhanú cibuľu, soľ, majorán, korenie, vajcia a
strúhanku. Všetko dobre premiešame a na lopári posypanom
strúhankou sformujeme do tvaru valčeka. Pečieme v rúre na
vymastenom pekáči. Po upečení vyberieme, pokrájame, šťavu
zaprášime múkou, povaríme a podlejeme pokrájané mäso. Do šťavy
prilejeme vody podľa potreby.Podávame so zemiakmi a šalátom alebo
prívarkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára