24. 9. 2016

Bardejovské rezy

250 g hladkej múky., 1 balíček prášku do pečiva., 100 g práškového cukru., 1 vanilkový cukor., 150 g masla., 1 vajce., ríbezľový džem.,
Plnka – 250 g masla., 250 g práškový cukor., 5 vajec., 150 g mleté orechy., 1PL kakao., 1 – 2 nastrúhane jablká., 1PL strúhanky.,
Poleva – 100 g čokolády., 50 g stuženého tuku.,
Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme z nich cesto, ktoré vyvaľkáme dáme na pomastený plech a potrieme džemom, potom na džem rozotrieme pripravenú plnku a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Vychladnutý múčnik polejeme polevou.

Plnka – Maslo s cukrom vymiešame, postupne pridáme žltky, orechy, kakao, postrúhane jablká, strúhanku a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

Žiadne komentáre: