24. 9. 2016

Jablká v batôžku

250 g hladkej múky., 150 g masla., žĺtok., 50 g práškového cukru., štvrť balíčka vanilínového cukru, lyžička citrónovej šťavy., 100 g orechov zomletých nahrubo., 4 jablká., bielok., mletá škorica., 30 g mandlí., tuk na vymastenie plechu.,
Z múky, masla, zo soli, žĺtka, z práškového i vanilínového cukru a citrónovej šťavy vymiesime hladké cesto. Potom pridáme polovicu zomletých orechov, znova vymiesime a rozvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto rozrežeme na štyri rovnaké časti, do každej časti zabalíme ošúpané jablko bez jadrovníka, potrieme bielkom, posypeme meltou škoricou a zomletými orechmi a navrch dáme olúpané posekané mandle. Takto pripravené jablká uložíme na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre: