250
g hladkej múky., 150 g masla., žĺtok., 50 g práškového cukru.,
štvrť balíčka vanilínového cukru, lyžička citrónovej šťavy.,
100 g orechov zomletých nahrubo., 4 jablká., bielok., mletá
škorica., 30 g mandlí., tuk na vymastenie plechu.,
Z
múky, masla, zo soli, žĺtka, z práškového i vanilínového
cukru a citrónovej šťavy vymiesime hladké cesto. Potom pridáme
polovicu zomletých orechov, znova vymiesime a rozvaľkáme na
pomúčenej doske. Cesto rozrežeme na štyri rovnaké časti, do
každej časti zabalíme ošúpané jablko bez jadrovníka, potrieme
bielkom, posypeme meltou škoricou a zomletými orechmi a navrch dáme
olúpané posekané mandle. Takto pripravené jablká uložíme na
vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára