Pri
zmrazovaní je podstatná otázka, ako dlho možno nechať polotovary
alebo hotové jedlá v mrazničke. Najdlhšie, a to až 12
mesiacov, pri optimálnej hodnote okolo -18 stupňov, možno
skladovať v mrazničke niektoré druhy ovocia a zeleniny.
Sem patria všetky bobuľoviny, žlté melóny, polovice broskýň
a slivky. Zo zeleniny potom mrkvu, kel, špenát a strukoviny.
Rovnako dlho môžeme skladovať oddelené žĺtky a bielky.
Kratší čas, okolo 6-8 mesiacov, skladujeme mäso hovädzie
i bravčové, hydinu a králika. Tiež maslo, margarín
a syry. Hotové jedlá neskladujeme dlhšie než 3 mesiace.
Pečivo a múčniky spotrebujeme najneskôr do 2 mesiacov.
Takisto ryby. Najkratší čas skladujeme smotanu, jogurt a zmrzliny,
nie dlhšie než mesiac.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára