11. 9. 2016

Ako dlho v mrazničke

Pri zmrazovaní je podstatná otázka, ako dlho možno nechať polotovary alebo hotové jedlá v mrazničke. Najdlhšie, a to až 12 mesiacov, pri optimálnej hodnote okolo -18 stupňov, možno skladovať v mrazničke niektoré druhy ovocia a zeleniny. Sem patria všetky bobuľoviny, žlté melóny, polovice broskýň a slivky. Zo zeleniny potom mrkvu, kel, špenát a strukoviny. Rovnako dlho môžeme skladovať oddelené žĺtky a bielky. Kratší čas, okolo 6-8 mesiacov, skladujeme mäso hovädzie i bravčové, hydinu a králika. Tiež maslo, margarín a syry. Hotové jedlá neskladujeme dlhšie než 3 mesiace. Pečivo a múčniky spotrebujeme najneskôr do 2 mesiacov. Takisto ryby. Najkratší čas skladujeme smotanu, jogurt a zmrzliny, nie dlhšie než mesiac.

Žiadne komentáre: