27. 7. 2012

Teľacia pečeň s jablkami a syrom

120 g teľacej pečene, 1 väčšie jablko., 25 g masla., 1 lyžička múky., 2 plátky syra., 1/2 lyžičky mletej sladkej červenej papriky., mleté čierne korenie., soľ.,
Ošúpané jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na hrubšie kolieska. V polovici masla ich zľahka na teflonovej panvici opražíme a posypeme mletou červenou paprikou. Uložíme na teplý tanier. Plátky pečene posypeme múkou a v druhej polovici masla sprudka z oboch strán opražíme. Posolíme, okoreníme, pečeň položíme na kolieska jabĺk a prikryjeme plátkom syra. Sprudka zapečieme. Podávame teplé s chlebom. 
(2 porcie / 1 porcia 971 kJ - 232 kcal., B - 13,0 g., T - 16,0 g., S - 9,0 g)

Žiadne komentáre: