20. 7. 2012

Pstruh v pahrebe

2 pstruhy., 60 g údenej slaniny., 1 veľká cibuľa., 120 g čerstvých šampiňónov., 20 g oleja., 200 g zemiakov., mletá sladká červená paprika., soľ.,
Očistené a vypitvané pstruhy naplníme plnkou z cibule, pokrájanej nadrobno, údenej slaniny, pokrájanej na kocky, a pokrájaných udusených šampiňónov. Posolíme, okoreníme mletou sladkou červenou paprikou a vložíme spolu s plátkami zemiakov na alobal, vymastený olejom, ktorý zo všetkých strán poprekladáme. Ak pečieme v pahrebe, pstruhy v alobale zabalíme do lopúchových listov, ak ich máme poruke, alebo do mokrého pergamenového papiera a tak vkladáme do horúcej pahreby. Pečieme asi 20 minút. Po upečení odstránime lopúchové listy a pergamenový papier, alobalovú fóliu opatrne otvoríme, aby nevytiekla šťava.
(2 porcie / 1 porcia 1943 kJ - 464 kcal., B - 20,0 g., T - 32,0 g., S - 24,0 g) 

Žiadne komentáre: