21. 7. 2012

Segedínska rybárska zmes

100 g kapra., 100 g sumca., 50 g jesetera., 50 g zubáča., 30 g cibule., 20 g zeleninovej papriky., 20 g rajčiakov., 5 g mletej sladkej červenej papriky., kúsok feferónky., voda., soľ.,
Viacero druhov rýb očistíme a vykostíme, pokrájame na menšie kúsky asi po 15 g, a posolíme. Chrbtice z rýb, hlavy a cibuľu pokrájanú na kolieska dáme do hrnca, pridáme soľ, 1/2 l vriacej vody, mletú sladkú červenú papriku a varíme 30 minút. Potom polievku precedíme na pripravené ryby. Pridáme zeleninovú papriku pokrájanú na kúsky, pokrájané rajčiaky a feferónku a 20 minút spolu varíme. Počas varenia ryby nemiešame. Podávame v kotlíku alebo v polievkovej miske. 
(2 porcie / 1 porcia 481 kJ - 115 kcal., B - 18,0 g., T - 3,0 g., S - 4,0 g)

Žiadne komentáre: