31. 7. 2012

Baranie stehno s bielou fazuľou

300 g baranieho stehna alebo pliecka., 50 g suchej bielej fazule., 10 g rajčiakového pretlaku., 50 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen)., 50 g cibule., 1/2 strúčika cesnaku., 20 g bravčovej masti., 1/2 dl červeného vína., 5 g hladkej múky., mleté čierne korenie., vývar z kostí., voda., soľ.,
Fazuľu večer preberieme, umyjeme vo vlažnej vode, dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a ráno pomaly privedieme do varu. Varíme, až kým fazuľa nezmäkne, podľa potreby prilievame vodu. Mäso vykostíme, umyjeme potrieme cesnakom rozotretým so soľou a korením a necháme 30 minút odležať. Do rajnice dáme masť, speníme, pridáme mäso a v rúre upečieme do ružova. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom z kostí. Keď začne mäso mäknúť, vyberieme ho. Do výpeku primiešame rajčiakový pretlak, trochu zaprášime múkou a zalejeme vývarom a červeným vínom a povaríme. Povarenú šťavu pretrieme, pridáme uvarenú fazuľu, ak treba, pridáme aj vodu z fazule a ešte povaríme. Na tanier dávame najprv pripravenú fazuľu a na ňu rezy duseného stehna.
(2 porcie / 1 porcia 1595 kJ - 381 kcal., B - 26,0 g., T - 21,0 g., S - 22,0 g)

Žiadne komentáre: