19. 7. 2012

Rybie ragú vo vínovej omáčke

1 kg rýb (šťuka., zubáč., kapor., pstruh., úhor)., 30 g masla., 20 g hladkej múky., 1 dl smotany., 1 žĺtok., cibuľa., 1 mrkva., 1 pór., 1 petržlen, tymián., 4 šampiňóny., 1 rajčiak., zelená petržlenová vňať., štipka strúhaného muškátového orecha., 1/2 dl vína., vývar z hláv a chvostov., soľ.,
Ryby očistíme a pokrájame na porcie. Z hláv a z chvostov uvaríme vývar.Varíme posolené asi 1/2 hodiny spolu s pokrájanou cibuľou a zeleninou. Umyté kúsky ryby dáme do kastróla, posolíme, zalejeme 1/2 l vývaru s vínom a varíme pomaly na miernom ohni asi 20 minút, až kým ryby nezmäknú. Medzitým pripravíme na panvici zápražku z masla a múky, zalejeme zvyškom vývaru z háv a chvostov a varíme 10 minút. Tesne pred odtiahnutím z platne primiešame smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok. Kúsky ryby s uvarenou zeleninou uložíme na teplú hlbšiu porcelánovú misu a zalejeme horúcou omáčkou. Ozdobíme šampiňónmi, rajčiakom a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s jemnými rezancami.
(3 porcie / 1 porcia 1415 kJ - 338 kcal., B - 30,0 g., T - 18,5 g., S - 13,0 g)

Žiadne komentáre: