25. 7. 2012

Kurací perkelt

1 malé kurča s drobkami., 20 g oleja., 40 g cibule., 1 strúčik cesnaku., 10 g hladkej múky., 50 g zeleninovej papriky., 30 g rajčiakov., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Očistené a umyté kurča rozsekáme na osminky, pridáme aj krídla, rozseknuté na menšie kúsky. Do rajnice dáme olej, pridáme cibuľu, pokrájanú nadrobno, speníme, primiešame mletú sladkú červenú papriku, pridáme posekané kuracie mäso, spolu dobre premiešame, posolíme a prikryté dusíme vo vlastnej šťave na miernom ohni. Počas dusenia častejšie premiešame. Keď začne mäso mäknúť, pridáme cesnak, posekaný nadrobno, zeleninovú papriku a rajčiaky, pokrájané na menšie kúsky a ďalej dusíme. Keď je mäso mäkké, zaprášime múkou, spolu ešte podusíme a podlejeme trochou vody. Šťavy na kurčati nemá byť veľa, má ju viazať použitá cibuľa a má byť dostatočne pikantná. Podávame s ryžou alebo tarhoňou.
(2 porcie / 1 porcia 1444 kJ - 345 kcal., B - 43,0 g., T - 17,0 g., S - 8,0 g)

Žiadne komentáre: