23. 7. 2012

Pikantné kurča pečené na zelenine

1/2 kurčaťa (asi 600 g)., 250 g rajčiakov., 100 g póru., 100 g šampiňónov., 1 stredne veľká cibuľa., 1 strúčik cesnaku, mletá sladká červená paprika., tymian., mleté biele korenie., bazalka., rozmarín., šalvia., 2 lyžice oleja., mleté čierne korenie., 1 dl jogurtu., 1 lyžička maizeny., soľ.,
Očistenú a umytú polovicu kurčaťa rozdelíme na štvrtky a vložíme do hlbokého taniera. Potrieme zo všetkých strán roztlačeným cesnakom, okoreníme mletou sladkou červenou paprikou, tymianom, mletým bielym korením, bazalkou, rozmarínom a šalviou, potrieme olejom a necháme v tejto olejovej marináde aspoň 1 hodinu odležať. Medzitým mäso 2 razy prevrátime. Rajčiak ponoríme do horúcej vody, ošúpeme, rozštvrtíme, očistený a umytý pór a šampiňóny pokrájame na plátky. Cibuľu pokrájame nahrubo, všetko premiešame, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nádobu z ohňovzdorného skla vytrieme olejom z marinády a naplníme zeleninou. Porcie kurčaťa posolíme, uložíme navrch na zeleninu a pokvapkáme zvyškom olejovej marinády. Pečieme prikryté v dobre rozohriatej rúre podľa veľkosti kurčaťa asi 20 minút. Vytiahneme z rúry, porcie kurčaťa vyberieme, zeleninu zalejeme jogurtom, v ktorom sme rozšľahali maizenu, kurča vložíme naspäť a odkryté zapekáme 15 - 20 minút. Podávame s dusenou ryžou alebo s bielym chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 1804 kJ - 431 kcal., B - 48,7 g., T - 18,6 g., S - 17,2 g)

Žiadne komentáre: