26. 7. 2012

Baranie mäso s fazuľou

125 g chudej baraniny., 1 lyžica slnečnicového alebo kukuričného oleja., 1 stredne veľká cibuľa., 100 g bielej fazule., 1 mrkva., 1 petržlen., 1 kopcovitá lyžica tmavej múky., 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, posekanej nadrobno., mleté čierne korenie., 2 dl vody., vývar z mäsa., soľ.,
Mäso očistíme od blán a od tuku a pokrájame na drobné kúsky. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme mäso a opekáme, až je žltohnedé Fazuľu, ktorú sme večer pred prípravou namočili do vody, aby napučala, prudko povaríme asi 15 minút na silnom ohni a pri občasnom pomiešaní varíme ešte pol hodiny pri slabšom ohni. Pridáme pokrájanú mrkvu a petržlen a varíme ďalších asi 45 minút, až kým všetko nezmäkne. Posolíme. Múku zamiešame do malého množstva studenej vody, zmiešame s horúcim vývarom a vlejeme do fazule s mäsom. Za stáleho miešania všetko varíme ešte ďalších 12 minút.
(2 porcie / 1 porcia 1490 kJ - 356 kcal., B - 20,0 g., T - 12,0 g., S - 42,0 g)

Žiadne komentáre: