31. 7. 2012

Baranie stehno so zeleninou

300 g baranieho stehna., 50 g mrkvy., 50 g ružičkového kelu., 50 g karfiolu., 20 g čerstvých húb alebo šampiónov., 1 lyžička hladkej múky., 1 lyžička rajčiakového pretlaku., 10 g bravčovej masti., 10 g masla., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Baranie stehno umyjeme, sparíme vriacou vodou a osušíme. Do rajnice dáme masť, stehno posolíme, trochu poprášime múkou a na masti z oboch opečieme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pokrájame na porcie. Do výpeku pridáme rajčiakový pretlak, zaprášime múkou, spolu podusíme, zalejeme vodou a dobre povaríme. Očistenú mrkvu pokrájame na hranolčeky a v posolenej vode uvaríme do polomäkka. Podobne uvaríme aj očistený ružičkový kel a karfiol rozobratý na malé ružičky. Do rajnice dáme maslo,, pridáme očistené huby, pokrájané na menšie kúsky, menšie necháme celé. Chvíľu dusíme. Potom pridáme povarenú scedenú zeleninu, soľ, mleté čierne korenie a spolu dusíme, až je zelenina dostatočne mäkká. Na tanier dávame porcie upečeného mäsa, na ne udusenú zeleninu, celé prelejeme šťavou z mäsa a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 1419 kJ - 339 kcal., B - 21,5 g., T - 25,0 g., S - 7,0 g)

Žiadne komentáre: