19. 7. 2012

Rímske rybie filé

300 g rybieho filé., 10 g múky., 20 g oleja., 50 g cibule., 1 strúčik cesnaku., 10 g slaniny., 2 rajčiaky., 2 lyžice smotany., 3 lyžice bieleho vína., vývar., soľ.,
Rybie filé z tresky alebo z kambaly nakrájame na kocky, obalíme v múke a opražíme na rozpálenom oleji, do ktorého sme pridali posekanú cibuľu, rozotretý cesnak a niekoľko kociek slaniny. Pridáme polovice rajčiakov, zaprášime múkou, zalejeme smotanou a 1 lyžicou bieleho vína. Pod pokrývkou dusíme asi 10 minút. Nakoniec všetko zalejeme šálku vývaru a 2 lyžicami bieleho vína. Podávame s varenými zemiakmi. 
(2 porcie / 1 porcia - 1156 kJ - 276 kcal., B - 26, g., T - 15,2 g., S - 8,4 g)

Žiadne komentáre: