28. 7. 2012

Bravčové mäso s ryžou v jednom hrnci

200 g chudého bravčového mäsa., 1 lyžica slnečnicového oleja., 1 cibuľa., /2 strúčiky cesnaku., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 1 bobkový list., 150 g ryže., 1/2 dl červeného vína., 2 rajčiaky., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., 8 dl vývaru alebo vody., soľ.,
Mäso pokrájame na drobné tenké kúsky a z oboch strán opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, roztlačený cesnak, rajčiakový pretlak, bobkový list, ryžu, soľ, víno, vývar alebo vodu a pokrájané štvrtky rajčiakov. Varíme prikryté 25 - 30 minút. Vyberieme bobkový list, ochutnáme a dochutíme. Jedlo má mať polotekutú konzistenciu. Podávame s rozličnými zeleninovými šalátmi.
(2 porcie / 1 porcia 2407 kJ - 575 kcal., B - 21,2 g., T - 25,7 g., S - 64,8 g)

Žiadne komentáre: