26. 7. 2012

Srňacina so zelenou fazuľkou

200 g srňaciny., 200 g zelenej fazuľky., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku.,  lyžica slnečnicového oleja., 1 červená a 1 zelená zeleninová paprika., 1/2 baklažánu., 2 rajčiaky., zelená petržlenová vňať., rasca., karí., mleté čierne korenie., 1//2 l vývaru alebo vody., soľ., 
Zelenú fazuľku očistíme a uvaríme v posolenej vode. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno, cesnak roztlačíme a popražíme na panvici s horúcim tukom. Pridáme mäso a pražíme ďalej za stáleho miešania, okoreníme karí, mletým čiernym korením a roztlčenou rascou, podlejeme vodou, v ktorej sa varila fazuľka, a prikryté dusíme 30 minút. Pokrájame fazuľky, zeleninové papriky na hrubšie rezance, baklažán na kocky, zmiešame s mäsom, podlejeme podľa potreby vývarom a prikryté dusíme ďalších 40 minút. Asi 10 minút pred koncom pridáme pokrájané rajčiaky. Dochutíme a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Jeme s chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 1369 kJ - 327 kcal., B - 17,5 g., T - 19,2 g., S - 21,0 g)  

Žiadne komentáre: