27. 9. 2016

Závin z hovädzieho mäsa

750 g hovädzieho mäsa zo stehna., soľ., mleté čierne korenie., 2 lyžice horčice., 50 g cibule., 60 g oravskej slaniny., 200 g mletého bravčového mäsa., vajce., lyžica strúhanky., strúčik cesnaku., 50 g mrkvy., 50 g petržlenu., 2 sladkokyslé uhorky., 3 lyžice oleja., worchesterská omáčka., 1 až 1 ½ dl bieleho vína., 40 g masla., 2 natvrdo uvarené vajcia.
Hovädzie mäso opláchneme a rozrežeme na široký pás ktorý vyklepeme, osolíme a okoreníme. Plát potrieme horčicou, posypeme sekanou cibuľou a tenkými plátkami slaniny. Mleté bravčové mäso premiešame s vajcom, strúhankou a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a prelisovaným cesnakom. Mäsovú zmes potom navrstvíme na hovädzí plát. Naň uložíme očistenú mrkvu, petržlen uhorky, ktoré vopred nakrájame na rovnomerné hranolky. Nakoniec hovädzí naplnený plát opatrne zavinieme a obviažeme bielou niťou. Na pekáči rozpálime olej a uložíme naň mäsový závin. Ktorý opečieme po všetkých stranách. Potom ho podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a v rúre upečieme, za občasného preliatia výpekom. Šťavu po upečení dochutíme worchesterskou omáčkou, vínom a zjemníme surovým maslom. Závin pokrájame na plátky a každý ozdobíme kolieskom vajca uvareného na tvrdo. 

Žiadne komentáre: