750
g hovädzieho mäsa zo stehna., soľ., mleté čierne korenie., 2
lyžice horčice., 50 g cibule., 60 g oravskej slaniny., 200 g
mletého bravčového mäsa., vajce., lyžica strúhanky., strúčik
cesnaku., 50 g mrkvy., 50 g petržlenu., 2 sladkokyslé uhorky., 3
lyžice oleja., worchesterská omáčka., 1 až 1 ½ dl bieleho
vína., 40 g masla., 2 natvrdo uvarené vajcia.
Hovädzie
mäso opláchneme a rozrežeme na široký pás ktorý vyklepeme,
osolíme a okoreníme. Plát potrieme horčicou, posypeme sekanou
cibuľou a tenkými plátkami slaniny. Mleté bravčové mäso
premiešame s vajcom, strúhankou a dochutíme soľou, mletým
čiernym korením a prelisovaným cesnakom. Mäsovú zmes potom
navrstvíme na hovädzí plát. Naň uložíme očistenú mrkvu,
petržlen uhorky, ktoré vopred nakrájame na rovnomerné hranolky.
Nakoniec hovädzí naplnený plát opatrne zavinieme a obviažeme
bielou niťou. Na pekáči rozpálime olej a uložíme naň mäsový
závin. Ktorý opečieme po všetkých stranách. Potom ho podlejeme
horúcou vodou, prikryjeme a v rúre upečieme, za občasného
preliatia výpekom. Šťavu po upečení dochutíme worchesterskou
omáčkou, vínom a zjemníme surovým maslom. Závin pokrájame na
plátky a každý ozdobíme kolieskom vajca uvareného na tvrdo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára