250
g údeného mäsa, 3 vajcia, 100 ml smotany, 500 g hrubej múky,
mleté čierne korenie, soľ
Z múky,
1 vajca, soli a z 200 ml vody vypracujeme tuhšie cesto, ktoré
rozvaľkáme na pomúčenej doske. Necháme ho oschnúť. Oschnuté
cesto nakrájame najprv na pásiky a potom na štvorčeky – fliačky
vo veľkosti asi 1 x 1 cm. Fliačky uvaríme v dostatočnom množstve
osolenej vody pri občasnom miešaní, aby sa neprichytili na dno
hrnca.Uvarené fliačky vyberieme dierkovanou varechou (alebo
precedíme), polejeme roztopenou masťou, premiešame s uvareným
údeným mäsom, ktoré sme nadrobno nakrájali. Všetko poukladáme
do vymastenej ohňovzdornej misy. Zvyšné vajcia rozmiešame v
smotane, pridáme soľ a korenie, nalejeme na fliačky a zapečieme
vo vyhriatej rúre. Podávame s čerstvým bielym pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára