9. 9. 2016

Zapečené fliačky s údeným mäsom

250 g údeného mäsa, 3 vajcia, 100 ml smotany, 500 g hrubej múky, mleté čierne korenie, soľ
Z múky, 1 vajca, soli a z 200 ml vody vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Necháme ho oschnúť. Oschnuté cesto nakrájame najprv na pásiky a potom na štvorčeky – fliačky vo veľkosti asi 1 x 1 cm. Fliačky uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody pri občasnom miešaní, aby sa neprichytili na dno hrnca.Uvarené fliačky vyberieme dierkovanou varechou (alebo precedíme), polejeme roztopenou masťou, premiešame s uvareným údeným mäsom, ktoré sme nadrobno nakrájali. Všetko poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zvyšné vajcia rozmiešame v smotane, pridáme soľ a korenie, nalejeme na fliačky a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s čerstvým bielym pečivom.

Žiadne komentáre: