Väčšina
polievok obsahuje zeleninu vrátane aspoň jedného druhu cibuľovín.
Ak je to len možné používajte čerstvú zeleninu. Starostlivo ju
očistite alebo umyte, aby ste odstránili nečistoty a škodliviny.
Zemiaky s
nimi bude polievka sýtejšia.
Huby či
už pestované, alebo divorastúce – všetky dodávajú polievke
chuť a vlákninu.
Rajčiny z
nich pripravte pretlak a pridajte do polievky, získa lepšiu farbu i
chuť.
Pór pred
použitím ho dôkladne umyte, aby ste z neho odstránili všetku
nečistotu.
Mrkva mladá
alebo karotka – je sladšia.
Zeler stopky
pred použitím ošúpte, tak odstránite tuhé vlákna.
Cibuľa jemne
nakrájaná dáva každej polievke dobrý základ.
Paprika žltá
a červená paprika bývajú sladšie ako zelená.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára