26. 9. 2016

Základné druhy zeleniny

Väčšina polievok obsahuje zeleninu vrátane aspoň jedného druhu cibuľovín. Ak je to len možné používajte čerstvú zeleninu. Starostlivo ju očistite alebo umyte, aby ste odstránili nečistoty a škodliviny.
Zemiaky s nimi bude polievka sýtejšia.
Huby či už pestované, alebo divorastúce – všetky dodávajú polievke chuť a vlákninu.
Rajčiny z nich pripravte pretlak a pridajte do polievky, získa lepšiu farbu i chuť.
Pór pred použitím ho dôkladne umyte, aby ste z neho odstránili všetku nečistotu.
Mrkva mladá alebo karotka – je sladšia.
Zeler stopky pred použitím ošúpte, tak odstránite tuhé vlákna.
Cibuľa jemne nakrájaná dáva každej polievke dobrý základ.

Paprika žltá a červená paprika bývajú sladšie ako zelená.

Žiadne komentáre: