850
g zajačieho mäsa (čisté bez vnútorností), 20 g slaniny, 75 g
margarínu, 300 ml mlieka, 75 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler,
petržlen), 25 g cibule, 50 g hladkej múky, 15 ml octu, horčica,
cukor, divé korenie (celé nové korenie, bobkový list a tymián),
soľ.
Stiahnutého,
vypitvaného zajaca umyjeme pod tečúcou vodou, rozdelíme na
stehná, chrbát, predok, odblaníme a osolíme. Na jednej tretine
tuku opražíme cibuľu a očistenú umytú zeleninu nakrájanú na
plátky. Opraženú podlejeme trochou vody, pridáme divoké korenie,
osolené kusy zajaca a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké,
preložíme ho do čistého pekáča. Šťavu zahustíme zápražkou
pripravenou zo zostatkového tuku a múky. Zalejeme mliekom a vodou,
dobre rozšľaháme, pridáme horčicu a varíme asi 30 minút. Potom
omáčku dochutíme octom, cukrom a znovu krátko povaríme. Na
povrch dáme na drobné kocky nakrájanú škvarenú slaninu.
Podávame s kysnutou knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára