23. 9. 2016

Trnavské teľacie medailónky

750 g teľacieho mäsa zo stehna., soľ., mleté čierne korenie., 60 g oleja., 100 g sterilizovaných šampiňónov., 100 g teľacej pečene., 80 g kečupu., 2 dl smotany., lyžica hladkej múky
Umyté mäso pokrájame na malé medailónky s hmotnosťou 50 g. Potom ich naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Na zvyšnom oleji opražíme na plátky pokrájané šampiňóny a na rezance pokrájanú pečeň. Pridáme kečup, smotanu rozšľahanú s múkou a povaríme. Na jednu porciu dáme tri medailóniky, ktoré polejeme smotanovopečeňovou omáčkou. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo dusenú ryžu.

Žiadne komentáre: