750
g teľacieho mäsa zo stehna., soľ., mleté čierne korenie., 60 g
oleja., 100 g sterilizovaných šampiňónov., 100 g teľacej
pečene., 80 g kečupu., 2 dl smotany., lyžica hladkej múky
Umyté
mäso pokrájame na malé medailónky s hmotnosťou 50 g. Potom
ich naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch
strán. Na zvyšnom oleji opražíme na plátky pokrájané šampiňóny
a na rezance pokrájanú pečeň. Pridáme kečup,
smotanu rozšľahanú s
múkou a povaríme. Na jednu porciu dáme tri medailóniky, ktoré
polejeme smotanovopečeňovou omáčkou.
Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo dusenú ryžu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára