1
kg očistenej červenej sladkej „maďarskej“ papriky (asi 1,3 kg
s jaderníkmi), 1 kg rajčín, 1 kg očistenej cibule, 1 dcl oleja, 5
ks feferóniek, 1 strúčik cesnaku, po 1 polievkovej lyžici:
vegety, soli, 8% octu, plnotučnej horčice
Nakrájame
očistenú papriku a feferónky, dáme do hrnca spolu so soľou a
vegetou zmäknúť počas krájania rajčín. Všetko potom spolu
podusíme vo vlastnej šťave cca 15 minút v hrnci na platničke.
Počas tejto doby udusíme na oleji do sklovita cibuľu, pridáme ju
k paprike a rajčinám spolu s rozotretým cesnakom a ešte podusíme
ďalších 15 minút. Po vychladnutí dokonale rozmixujeme, pridáme
ocot, plnotučnú horčicu a dokonale zmes rozmiešame. Naplníme do
menších pohárikov (od majonézy, detskej výživy) a sterilizujeme
pri 95 st. C asi 25 minút. Potom vychladíme studenou vodou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára