23. 9. 2016

Trnavská papriková nátierka

1 kg očistenej červenej sladkej „maďarskej“ papriky (asi 1,3 kg s jaderníkmi), 1 kg rajčín, 1 kg očistenej cibule, 1 dcl oleja, 5 ks feferóniek, 1 strúčik cesnaku, po 1 polievkovej lyžici: vegety, soli, 8% octu, plnotučnej horčice
Nakrájame očistenú papriku a feferónky, dáme do hrnca spolu so soľou a vegetou zmäknúť počas krájania rajčín. Všetko potom spolu podusíme vo vlastnej šťave cca 15 minút v hrnci na platničke. Počas tejto doby udusíme na oleji do sklovita cibuľu, pridáme ju k paprike a rajčinám spolu s rozotretým cesnakom a ešte podusíme ďalších 15 minút. Po vychladnutí dokonale rozmixujeme, pridáme ocot, plnotučnú horčicu a dokonale zmes rozmiešame. Naplníme do menších pohárikov (od majonézy, detskej výživy) a sterilizujeme pri 95 st. C asi 25 minút. Potom vychladíme studenou vodou.

Žiadne komentáre: