zemiaky,
soľ, rasca, masť (olej), žemle alebo rožky, mlieko, vajcia,
cesnak, nakrájaná petržlenová vňať, smotana (buď kyslá alebo
sladká), strúhanka
Olúpané
zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený
plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku. Tú získame
tak, že v mlieku namočené žemle vytlačíme, rozmiešame so
žĺtkami, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, petržlenovú vňať a
nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Na plnku pokladieme ďalšiu
vrstvu zemiakových plátkov, posolíme a necháme v horúcej rúre
rozpiecť. Potom zalejeme smotanou rozšľahanou s vajcom, povrch
posypeme strúhankou. Zapečieme v rúre do červena, podávame s
ľubovoľným zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára