raky
z konzervy, 50 g masla, 100 g ryže, polovica šalátovej uhorky, 2
cibule, 3 lyžice mäsového vývaru, 1 lyžica karí korenia, 1
lyžica sójovej omáčky, 20 g kandizovaného zázvoru, šťava z
polovice citróna, pol čajovej lyžičky kajenského korenia
Cibuľu
očistíme, nakrájame a opražíme na masle dozlata. Posypeme ju
karí a zázvorom nakrájaným nadrobno, zalejeme mäsovým vývarom
a povaríme asi 5 minút. Uhorku olúpeme, nakrájame na kocky a
spolu s rakmi z konzervy primiešame k cibuli. Ochutíme
citrónovou šťavou a sójovou omáčkou a znova podusíme asi 5
minút. Nakoniec podľa chuti okoreníme kajenským korením. Na
zohriatu misu uložíme osobitne uvarenú ryžu a na ňu dáme
pripravenú zmes z rakov.Podávame ako predjedlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára