12. 9. 2016

Raky na karí

raky z konzervy, 50 g masla, 100 g ryže, polovica šalátovej uhorky, 2 cibule, 3 lyžice mäsového vývaru, 1 lyžica karí korenia, 1 lyžica sójovej omáčky, 20 g kandizovaného zázvoru, šťava z polovice citróna, pol čajovej lyžičky kajenského korenia
Cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na masle dozlata. Posypeme ju karí a zázvorom nakrájaným nadrobno, zalejeme mäsovým vývarom a povaríme asi 5 minút. Uhorku olúpeme, nakrájame na kocky a spolu s rakmi z konzervy primiešame k cibuli. Ochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou a znova podusíme asi 5 minút. Nakoniec podľa chuti okoreníme kajenským korením. Na zohriatu misu uložíme osobitne uvarenú ryžu a na ňu dáme pripravenú zmes z rakov.Podávame ako predjedlo.

Žiadne komentáre: