11. 9. 2016

Príprava domácej horčice

Maďarská horčica: Ku 100 g práškovej horčice pridáme ½ dl vody a po 5 hodinovom státí viac ráz zatrepeme a pridáme nasledujúcu, vopred pripravenú zmes korenia: 15 g práškovej saturejky, po 5 g práškovej materinej dúšky, koriandra, petržlenu, 10 g uštu, kuchynskú soľ podľa chuti a toľko koreneného octu, aby sme získali pastovitú látku. Všetko dobre zmiešame.
Francúzska horčica: Ku 300 g práškovej horčice primiešame 1 dl horúceho bieleho vína a 2 dl horúceho octu. Necháme 2 hodiny stáť, potom pridáme 0,5 g mletých klinčekov, 1 g mletej škorice, 2,5 g soli, 20 g cesnakovej pasty a 40 g práškového cukru
Zmiešame 0,2 g cesnakovej pasty, 0,5 g mletého nového korenia, 1 g mletého koriandrového semena, 0,5 g mletého ďumbiera, 0,3 g mletého muškátového orecha, 200 g práškovej horčice so 450 ml bieleho vína, 50 g cukru, 30 g citrónovej šťavy a 50 ml alkoholu.

Žiadne komentáre: