Maďarská
horčica: Ku 100 g práškovej horčice pridáme ½ dl vody a po 5
hodinovom státí viac ráz zatrepeme a pridáme nasledujúcu, vopred
pripravenú zmes korenia: 15 g práškovej saturejky, po 5 g
práškovej materinej dúšky, koriandra, petržlenu, 10 g uštu,
kuchynskú soľ podľa chuti a toľko koreneného octu, aby sme
získali pastovitú látku. Všetko dobre zmiešame.
Francúzska
horčica: Ku 300 g práškovej horčice primiešame 1 dl horúceho
bieleho vína a 2 dl horúceho octu. Necháme 2 hodiny stáť, potom
pridáme 0,5 g mletých klinčekov, 1 g mletej škorice, 2,5 g soli,
20 g cesnakovej pasty a 40 g práškového cukru
Zmiešame
0,2 g cesnakovej pasty, 0,5 g mletého nového korenia, 1 g mletého
koriandrového semena, 0,5 g mletého ďumbiera, 0,3 g mletého
muškátového orecha, 200 g práškovej horčice so 450 ml bieleho
vína, 50 g cukru, 30 g citrónovej šťavy a 50 ml alkoholu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára