23. 9. 2016

Nitrianske teľacie rebierka

500 g teľacích rebierok., soľ., 50 g oleja., 30 g cukru., 200 g hrozna (hroznového kompótu)., 3 jablká., 0,5 dl bieleho vína., 40 g posekaných orechov., 2 lyžice citrónovej šťavy.,
Rebierka naklepeme osolíme, pri kosti trochu narežeme a z obidvoch strán na oleji prudko opečieme. Cukor opražíme na karamel, zalejeme lyžicou vody, povaríme, pridáme očistené a umyté jablká pokrájané na mesiačiky, umyté bobule hrozna. Všetko zalejeme vínom a podusíme. Rebierka servírujeme s uduseným ovocím posypané posekanými orechmi. Ak je ovocie veľmi sladké, pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Vhodnou prílohou je šťava. 

Žiadne komentáre: