500
g teľacích rebierok., soľ., 50 g oleja., 30 g cukru., 200 g hrozna
(hroznového kompótu)., 3 jablká., 0,5 dl bieleho vína., 40 g
posekaných orechov., 2 lyžice citrónovej šťavy.,
Rebierka
naklepeme osolíme, pri kosti trochu narežeme a z obidvoch strán na
oleji prudko opečieme. Cukor opražíme na karamel, zalejeme lyžicou
vody, povaríme, pridáme očistené a umyté jablká pokrájané na
mesiačiky, umyté bobule hrozna. Všetko zalejeme vínom a podusíme.
Rebierka servírujeme s uduseným ovocím posypané posekanými
orechmi. Ak je ovocie veľmi sladké, pokvapkáme ho citrónovou
šťavou. Vhodnou prílohou je šťava.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára