medvedie
stehno, olej, cibuľa, múka hl. mrkva, čer. víno, cesnak, jalovec,
kor. na divinu, jablká, slivovica, soľ, suš. slivky naložené v
slivovici.
Z
medvedieho stehna si narežeme rezne, jemne naklepeme, potrieme
olejom, rozdrveným, jalovcom, červeným vínom, cesnakom a necháme
odležať. Potom ich na rozpálenom oleji prudko z oboch strán
opečieme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, na hrubo
postrúhanú mrkvu podlejeme slivovicou a chvíľu podusíme. Hotové
mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou,
opražíme a zalejeme červeným vínom a prevaríme. Dochutíme
soľou a kor. na divinu. Mäso položíme na tanier, prelejeme šťavou
a na vrch položíme plátok jablka so slivkou naloženou v slivovici
a zapálime. Spôsob podávania : Podávame s rôzne upravenými
zemiakmi a horiacou slivkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára