23. 9. 2016

Medvedie stehno na slivovici

medvedie stehno, olej, cibuľa, múka hl. mrkva, čer. víno, cesnak, jalovec, kor. na divinu, jablká, slivovica, soľ, suš. slivky naložené v slivovici.
Z medvedieho stehna si narežeme rezne, jemne naklepeme, potrieme olejom, rozdrveným, jalovcom, červeným vínom, cesnakom a necháme odležať. Potom ich na rozpálenom oleji prudko z oboch strán opečieme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, na hrubo postrúhanú mrkvu podlejeme slivovicou a chvíľu podusíme. Hotové mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, opražíme a zalejeme červeným vínom a prevaríme. Dochutíme soľou a kor. na divinu. Mäso položíme na tanier, prelejeme šťavou a na vrch položíme plátok jablka so slivkou naloženou v slivovici a zapálime. Spôsob podávania : Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a horiacou slivkou.

Žiadne komentáre: